Mituri despre ochelarii de vedere. Află ce te poate scăpa de miopie

Ochelarii de vedere vin la pachet cu responsabilități, întrebări dar și diverse mituri. Poate vă confruntați cu o nesiguranță ori, ezitați și amânați drumul către magazinul de optică, tocmai din cauza acestora. Purtarea ochelarilor de vedere reprezintă o schimbare majoră în viața oricui, însă de-a lungul timpului au circulat nenumărate “vorbe” false cu privire la aceștia, fapt care poate îngreuna sau chiar determina pe cineva cu nevoia de a purta o pereche de ochelari, să nu treacă de etapa primei vizite la medicul oftalmolog.

De aceea, astăzi vă prezentăm câteva dintre miturile populare în legătură cu ochelarii de vedere:

1) Ochelarii pot provoca dependență.

Fals. Deși ochii, cu timpul se obișnuiesc cu noul ajutor și, într-adevăr apare confortul și nevoia de a-i utiliza, ochelarii de vedere au rolul de a vă ajuta și de a vă îmbunătăți vederea, însă nu provoacă dependență.

2) Ne sunt ”în pericol” ochii atunci când purtăm ochelarii cu dioptrii diferite față de ale noastre.

Dacă împrumutați ochelari cu dioptrii diferite față de ale dumneavoastră, va avea loc un disconfort vizual bineînțeles, însă acest lucru nu reprezintă și o amenințare asupra vederii dumneavoastră.

Totuși, nu este indicat să folosim ochelarii altor persoane pentru o perioadă mai lungă de timp întrucât, pot apărea dureri de cap sau vedere ”în ceață”. Doar ochelarii cu lentile realizate special pe dioptriile dumneavoastră vă pot fi de folos.

3) Operațiile cu laser ne pot scăpa de ochelari.

Nu există nicio metodă permanentă pentru a evita utilizarea ochelarilor de vedere. Deși o intervenție medicală de acest tip poate corecta dioptriile, aceasta nu reprezină o soluție definitivă întrucât, după câțiva ani este posibil de a avea nevoie de ochelari din nou. Așadar operațiile cu laser, deși de ajutor, nu oferă și garanția că vom ”scăpa” pentru totdeauna din a mai avea nevoie de ochelari.

4) Dacă purtăm ochelari pentru mult timp, vederea poate reveni.

Fals. Ochelarii au rolul de a ajuta, a îmbunătăți și de a corecta și vederea, însă aceștia nu au capacitatea de a ne ”vindeca” ochii definitiv.

Odată ce aflați că aveți nevoie de ochelari, aceștia sunt recomandați spre purtare imediat ce sunt disponibili cu dioptriile dumneavoastră în magazinele de optică pentru ca ochiul să se poată obișnui cu noul ajutor iar dumneavoastră să începeți procesul de corectare a vederii.