5 sfaturi pentru a alege perechea de ochelari potrivită

Înainte de alegerea noii rame de ochelari, este foarte important să luăm în calcul o serie de factori pentru a putea beneficia de cele mai bune și potrivite opțiuni.

Această alegere este una extrem de importantă, ce are un impact major în viața purtătorilor de ochelari. În momentul în care faceți marea alegere, trebuie să știți că veți rămâne și veți purta ochelarii respectivi un număr semnificativ de ani – Așadar, acest raționament de dinaintea achiziționării ramelor este unul fundamental.

De aceea, vă prezentăm o serie de sfaturi de luat în considerare și de reținut înainte de a vă alege modelul preferat de rame de ochelari:

1) Forma feței

Când vine vorba de alegerea ramelor perfecte pentru noi, unul dintre cei mai importanți factori de avut în vedere este forma feței. Întrucât ochelarii de vedere urmează a fi purtați zi de zi, este nevoie să fim foarte atenți când probăm diferite modele, pentru a putea determina în final ce se potrivește cel mai bine chipului nostru.

  • Rame de ochelari pentru fața ovală Ce se recomandă adesea pentru persoanele cu o formă ovală a feței sunt ramele fie pătrate, fie rectangulare.
  • Rame de ochelari pentru fața rotundă. În cazul acestei forme, se recomandă, precum mai sus, ramele pătrate și rectangulare, adăugându-se în plus și cele de tip ”Cat-Eye” și ”Wayfarer”.
  • Rame de ochelari pentru fața pătrată Modelele de rame ce se pretează acestui tip de chip sunt cele rotunde, ovale și „Cat-Eye”.

2) Tonul pielii

Un alt lucru important de avut în vedere este tonul pielii dumneavoastră.

  • Astfel pentru un ton rece, culorile cele mai potrivite sunt tot reci, cumva ar fi albastru, gri sau verde.
  • Pentru un ton cald, se recomandă galbenul sau auriul.
  • Iar pentru tonul neutru există o versatilitate mai mare astfel că se pot alegeorice fel de culori și nuanțe.

3) Culoarea părului

Tocmai datorită faptului că ochelarii reprezintă și un accesoriu fashion, trebuie să avem în vedere și culoarea părului nostru în momentul alegerii ramelor preferate.

  • Dacă aveți părul blond, sunt recomandate rozul, albastrul sau verdele.
  • Pentru părul brunet potrivite sunt culorile închise.
  • La părul șaten se potrivesc cel mai ușor nuanțele închise, verdele sau roșul.
  • Iar părului roșcat i se potrivesc culorile neutre întrucât nuanța părului este deja deschisă, strălucitoare și iese ușor în evidență.

4) Culoarea ochilor

Nu trebuie să fim atenți numai la nuanța părului, ci și a ochilor, astfel că ochilor albaștri li se recomandă nuanțe de maro. Ochilor verzi li se potrivesc nuanțe mai calde precum auriul sau galbenul, iar posesorii de ochi căprui se pot considera cei mai norocoși deoarece aceștia pot elege orice culoare!

5) Material

Materialul din care sunt realizate ramele reprezintă un factor important în cântărirea deciziei dumneavoastră. Vă doriți confort, dar și siguranță, astfel că trebuie să acordați mare atenție la materialul din care este realizată rama (metal, oțel, plastic).